Miljøvenlig fotobranche

Noget af det der er allermest oppe i tiden lige nu er klimaet og miljøet. Det er et stigende fokus for stort set alle brancher og folkegrupper, at man skal forsøge at leve og producere så klimavenligt som muligt, så man ikke belaster vores ressourcer unødigt. Derfor har jeg også for nyligt truffet en række beslutninger omkring hvordan man i fotobranchen også omfavner denne kulturændring og også er med til at redde vores jord.

Papir

Det er selvsagt en relativt stor belastning at vi printer billeder på høj-kvalitetspapir, der kræver at rigtig mange træer må lade livet. Vores kunder er selvfølgelig de mest krævende her, og jeg har fundet ud af, at man faktisk kan få dem til at tage et miljørigtig valg – de skal bare have muligheden. Hvis man spørger om det er i orden at billederne bliver leveret på miljøvenligt fotopapir eller på genbrugspapir vil langt de fleste se det både som et kvalitetsstempel, men også den etisk rigtige beslutning. På den måde kan du også sagtens forsvare en højere pris herpå og på den måde skabe lidt mere forretning – i klimaets tegn.

Lys

En anden faktor der for enhver fotograf er meget ressourcekrævende er lys. Vi er jo alle super afhængige af at vores fotostudier er godt lyst op og at vi bruger det rigtige lys, så billederne sidder lige i skabet altid. Her kan man hurtigt på årlig basis udlede en masse unødvendig Co2 hvis ikke man tænker over hvilken pære man bruger. Derfor har jeg valgt at på over til udelukkende at bruge Philips Hue i mit fotostudie. På den måde sparer jeg både miljøet for en del belastning, men samtidig kan jeg nemt tweake min lyssætning fra iPhonen – SAMTIDIG med at jeg sparer penge på elregningen.

Jeg er selv rimelig begejstret over mine tiltag, der både er mindre miljøbelastende, og samtidig godt for forretningen. Hallelujah!