Natur

Overlev i vildmarken

Som udendørs fotograf oplever man oftest at skulle ofre sig for at få taget det perfekte billede. Hertil skal man tit overnatte og vandre i vildmarken for at finde det perfekte sted med det perfekte lys. Derfor skal man som fotograf vide, hvordan man kan overleve i vildmarken.

Denne guide vil komme ind på 4 vigtige elementer for at kunne overleve vildmarken som fotograf:

  • Find en god base
  • Få en god nats søvn
  • Det rigtige ”arbejdstøj”
  • Madlavning

 

Find en god base

Et af de klart vigtigste punkter for at kunne overleve i vildmarken er, at du finder en god base så tidligt som muligt. Denne base skal være i gåafstand til en vandkilde således, at du hele tiden har dette ved hånden. Derudover skal basen ligge i læ, så man hurtigst muligt kan få ly for vind og vejr. Dette er især vigtigt ved ekstreme temperaturer og vejrforhold. Dertil er det vigtigt, at der er plads til et bål lige ved basen, så man kan få varmen, samt få gang i madlavningen.

 

Få en god nats søvn

Efter du har fundet den perfekte placering til din base, er det vigtigt, du har alle remedierne til en god nats søvn klar. Grundet de ekstreme temperaturer og vejrforhold, der kan forekomme ude i naturen, er teltet og ens sovepose af kritisk værdi. Teltet skal være hurtigt og nemt at sætte op, samt kunne holde både vind og vand ude således, at du altid kan holde dig tør. Dernæst er en god sovepose kritisk, da denne skal holde dig varm om natten.

 

Det rigtige ”arbejdstøj”

Dit ”arbejdstøj” mens du arbejder i vildmarken er vigtigt, da dette skal kunne tilpasses til ekstreme temperaturer og vejrforhold. Det er derfor vigtigt, at inden man tager ud i vildmarken kraftigt overvejer og undersøger, hvilke vejrforhold man kan forvente. Ved dette grundige forarbejde sikre man sig, at ens arbejdstøj passer til klimaet. Dertil vil du kunne nyde din arbejdsdag i vildmarken, da det er umuligt at kunne koncentrere sig, hvis man er fryser.

 

Madlavning

For at kunne overleve flere dage i vildmarken er det vigtigt, at man har styr på sin madlavning. Oftest vil man have mad med hjemmefra, der i forvejen er lavet og blot skal varmes eller koges. Hvis dette ikke er tilfældet, er det derfor vigtigt, at man besidder nogle jagtegenskaber i forhold til, hvilke dyr der er nemme at fange og spise, samt hvilke bær og andet, som er sikkert at indtage. Dertil er det kritisk, at man ved hvordan dette skal tilberedes. Dette kan blandt andet gøres med en Trangia gasbrænder, der er nem at bruge i vildmarken.