Fotograf

Sådan tager du det perfekte billede

Det har altid været en helt speciel kunst at kunne forevige et øjeblik. Dette har ikke ændret sig den dag i dag. Og det anses derfor stadig som værende en kunstart for sig selv at tage billeder. Af den årsag er det derfor også svært at kunne tage det helt perfekte billede. Det kræver en masse forarbejde samt efterbehandling for at ramme netop det resultat din kunde har ønsket sig. Denne guide vil komme ind på fire ting der skal passe sammen i synergi for at det kan være muligt at skabe det perfekte billede:

De fire vigtigste elementer er:

  • Det rigtige kamera, lys og linse
  • Den bedste indretning af atelier
  • Få de deltagende parter til at føle sig komfortable
  • Efter redigering af billede

 

Det rigtige kamera, lys og linse

For at kunne tage det perfekte billede er det en nødvendighed, at ens udstyr er i optimal stand. Der er kæmpe forskel på hvor gode billeder de forskellige kameraer kan tage. Derfor er det vigtigt, at man som fotograf gør sig mange tanker og overvejelser om, hvilke billeder man forventer kameraet skal kunne tage. Derefter er det ligeså vigtigt, at man gør sig nøjagtigt de samme tanker i forhold til valg af linse. Der findes utallige linser til alle mulige situationer, hvilket kan være lidt en jungle. Sidst så er lyst alpha omega for at få taget et godt billede. Det skal være den perfekte balance mellem lys og mørkt, hvorfor det giver god mening at investere i det rette lyst til dine behov.

 

Den bedste indretning af atelier

Udover udstyret er det vigtigt, atelieret er indrettet optimalt til formålet. Her tænkes der især på inventar, da man som atelier fotograf skal kunne give sine kunder et væld af muligheder på deres billeder. Hvor man som for eksempel ved billeder af babyer, gerne skal nogle remedier såsom en stor legetøjsbil, som kan gøre billedet sødere og pænere. Derudover skal her igen tænke rummets lys, vinduer og andet for at opnå den optimale indretning. Her vil stole og lamper fra Kartell helt klart komplimentere dit atelier.

 

Få de deltagende parter til at føle sig komfortabel

Et andet meget afgørende og kritisk punkt for at kunne tage det perfekte billede er, at man som fotograf skal kunne få de deltagende parter til at føle sig komfortabel. Hvis der er tale om bryllupsbilleder, undertøjsbilleder eller babybilleder, kan stemningen hurtig føles anstrengende og det bliver derfor noget nær umuligt at kunne tage det perfekte billede.

 

Efter redigering af billede

Ligesom det altid er vigtigt at forberede sig før man skal tage et billede, så er det ligeledes lige så, hvis ikke vigtigere, at man får efter redigeret billedet. Der findes mange muligheder og programmer for at gøre dette. Dette er vigtigt, da man vil kunne få givet billedet sit sidste personlige touch, samt vil kunne fjerne eventuelle uheldigheder, der kunne opstå i forbindelse med billedet.