Sådan gør du dit hus klar til at sælge

Står du og skal sælge dit hus? Så har vi kommet med en guide til hvilke ting du selv kan gøre for at gøre din bolig mere attraktiv. Boligpriserne og boligmarked oplever generelt mange svingninger, der kan gøre det svært at vide hvornår det er bedst at sætte ens bolig til salg. Du kan ikke altid planlægge hvornår du skal sætte dit hus eller lejlighed til salg i forhold til boligmarked. Det er derfor en god ide at gøre den så attraktiv som muligt, så den nemmere kan blive solgt i et dårligt marked. Vi vil komme ind på hvad du selv kan gøre i forhold til mindre, gør det selv projekter, samt hvad du ikke behøver at bruge tid og energi på. Det er både i forhold til indretningen, samt hvad du selv kan gøre for at friske boligen lidt op.

 

Indretningen

Indretning af et hus kan spille en kæmpe rolle i forhold til at få det solgt. Vi har alle samme forskellig smag, og det skal der selvfølgelig være plads til. Dog kan tunge mørke møbler nemt komme til at gøre rummene mindre, og give et indtryk af at huset er meget lille. Hvis du står i den situation, så kan du med fordel fjerne nogle af de ”tungeste” møbler, der kan give det forkerte indtryk. Det kan eksempelvis være hvis du både har et kæmpe mørkt reolsystem der optager hele rummet, så kan du med fordel overveje om du kan fjerne noget af det der er på reolen. På den måde kan det måske lysne rummet lidt mere. Du står lidt i samme situation, som hvis du har rigtig mange forskellige møbler, så dem der kommer og kigger føler at møblerne er blevet presset ind. Det kan også give indtrykket af at man ikke har mulighed for at få de møbler man gerne vil have i rummet. Hertil kan det også være svært for den potentielle køber at forestille sig deres møbler i huset. Hvis de ikke kan det, så kan det være rigtig svært at få det solgt, da det er noget af det vigtigste for en køber at kunne se sit hjem for sig.

 

Oprydning

En anden ting som er super vigtig, er om det er rodet. Vi lever alle sammen i en travl hverdag, og det er begyndt at blive mere acceptabel med et rodet hjem. Det er dog ikke altid det bedste for en potentiel køber, hvis der ligger legetøj eller vasketøj over det hele. Det giver personlighed at der er lidt i hjemmet, da det viser at det er et funktionelt hjem. Derudover kan det også give lidt charme i forhold til at det er familie venligt. Men hvis det er uoverskueligt for køberen at se forbi rodet, så kan det nemt komme til at virke som om at huset eller lejligheden ikke er stor nok. Det er også vigtigt at der er gjort rent, så det hverken lugter grimt eller er fyldt med støv. Oprydning er en af de nemmeste punkter, som du selv kan være med til at gøre salget af din bolig nemmere, så det er bare med at komme i gang.

 

Frisk boligen op

Den sidste ting du selv kan gøre for at hjælpe salget af din bolig, er lidt mere krævende og ligger op ad gør det selv projekter. Hvis du har et gammelt køkken, så er det er vigtigt at du ikke begynder at investere i et helt nyt. Selvom det er gammelt og slidt, så er det ikke pengene værd. Et køkken kan nemt komme op og koste flere hundrede tusinde, og i sidste ende vil det ikke have den store effekt på prisen for boligen eller at gøre den mere attraktiv. Mange mennesker er forskellige, så hvis du har en tanke omkring et køkken, så kan det være en potentiel køber har ændre tanker. Hvis du derfor går ud og investere i et nyt køkken og derved øger prisen af huset, så kan risikere at bolig ikke er så attraktiv længere fordi prisen bliver for høj. Et af de steder hvor du selv kan gøre noget er at give den et lille pift. Du kan nemt ordne gamle vægge eller gulve med en god omkring gulvmaling. På den måde kan du give boligen lidt nyt liv.